silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 01-02-2024

Beste ouders / verzorgers

We rollen deze periode van de ene in de andere activiteit: De voorleesdagen en de poëzieweek lopen tegen het einde, de techniekochtend was weer een succes en volgende week vrijdag vieren we carnaval op school. Voor de leerlingen van groep 8 staat de doorstroomtoets a.s. maandag op de planning. Deze vervangt de eerdere eindtoets in april. We wensen alle groep 8-ers veel succes en hebben er alle vertrouwen in dat ze de toets naar hun beste vermogen zullen maken. De resultaten laten altijd een poos op zich wachten. Dit jaar mogen we ze in de tweede helft van maart verwachten. We informeren de leerlingen en hun ouders t.z.t. zo snel mogelijk.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We lossen het samen op” centraal. Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. Deze periode staat gewoonte 4 “Win-win” centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving.                                          Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

HERINNERING STUDIEDAG 6 FEBRUARI

A.s. dinsdag 6 februari heeft het team een studiedag n.a.v. de cito-toetsen die de afgelopen weken zijn afgenomen. De behaalde resultaten worden geanalyseerd op schoolniveau, op groepsniveau en op het niveau van leergroei per kind. Dit doen we om samen te bekijken hoe we de ondersteuning voor kinderen voor de komende periode zo gericht mogelijk kunnen inzetten. We wensen alle leerlingen en ouders een fijne vrije dag toe!

APP MET MEERTALIGE PRENTENBOEKEN

Bookabooka is een app met 160+ meertalige prentenboeken in 20+ verschillende talen. Ouders kunnen de app downloaden in de App Store / Play Store. Hoe fijn is het dat kinderen een boek of verhaal (samen met ouders) in hun moedertaal kunnen lezen en daarna/daarnaast ook in het Nederlands?

TECHNIEKOCHTEND

De techniekochtend was weer een daverend succes. Kinderen maakten kennis met verschillende technieken en werkten samen met zowel klasgenoten als leerlingen uit hun bouw. De leerlingen hebben er weer mooie ervaringen bij en gemerkt dat je al doende ook veel leert! We zijn trots op de betrokkenheid en het enthousiasme van de kinderen! Daarnaast zijn we enorm dankbaar voor de hulp van samenwerkingspartners en ouders! #Samenscholen, met hoofd, hart en handen. Kijk voor meer foto’s op de Klasbord Ouderapp.

RAPPORT

Op woensdag 7 februari ontvangen de kinderen van groep 3 t/m 7 hun rapport. Direct na de carnavalsvakantie kunnen ouders via de Klasbord Ouderapp inschrijven voor een kind-ouder-leerkracht-gesprek. We rekenen erop dat er voor elk kind een gesprek wordt gepland. De gesprekken vinden plaats tussen 26 februari en 15 maart

NIEUWE PRINS(ES) CARNAVAL VAN DE SILVESTER BEKEND

Al jaren kiezen alle kinderen van onze school onze eigen Prins en Prinses Carnaval. Deze zijn altijd afkomstig uit groep 8. Dit jaar hadden we weer 4 enthousiaste kandidaten voor de titels. Uiteindelijk hebben de kinderen gekozen voor Prins Bing en Prinses Isabelle! Gelukkig krijgen de andere kandidaten ook een mooie rol tijdens carnaval. Taha wordt onze adjudant en Charity wordt onze hofdame. Dat wordt gegarandeerd een prachtig feestje op vrijdag 9 februari! 

Wist u dat:

-we dit jaar tijdens carnaval het thema “CIJFERS” hebben op onze school?

-degene die het leukst verkleed is binnen dit thema een prijs ontvangt? Denk bijvoorbeeld aan  jaren ‘60/’70, Sneeuwwitje en de 7 dwergen, spuit 11 enz.

-uw kind misschien wel een carnavalspak kan lenen van andere kinderen? Informeer gerust bij  andere ouders!  Wij hebben er al zin in en wensen Prins Bing, Prinses Isabelle een mooie carnaval op de Silvester!

DOORSTROOMTOETS

Op een aantal scholen is deze week de doorstroomtoets al afgenomen bij leerlingen van groep 8. Op onze school maken de groep 8-ers deze toets op maandag 5 februari. Deze doorstroomtoets vervangt de eindtoets die de afgelopen jaren in april werd afgenomen.

GRATIS VOORSTELLING VOOR KINDEREN IN HET SPEELHUIS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

MUSEUM KLOK EN PEEL ASTEN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Belangrijke data

Donderdag 1 februari

Boeken inleveren van de Bieb Op School

Inspectiebezoek

Vrijdag 2 februari

Nieuwe boeken lenen in de Bieb Op School

Maandag 5 februari

Doorstroomtoets groep 8

Dinsdag 6 februari

Studiedag team => Alle leerlingen zijn vrij.

Woensdag 7 februari

Leerlingen van groep 3 t/m 7 ontvangen hun rapport

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl