silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 08-02-2024

Beste ouders / verzorgers

De leerlingen van groep 8 trapten de week af met de doorstroomtoets afgelopen maandag. Deze vervangt de eindtoets die voorheen in april werd afgenomen. Op dinsdag had het team een studiedag n.a.v. de toetsen en resultaten die de afgelopen weken zijn gemaakt en behaald. Woensdag en donderdag werden en worden, in aanloop naar carnaval, verschillende carnavalschallenges uitgevoerd. We sluiten deze periode af met de viering van carnaval op vrijdag. Alle kinderen en collega’s mogen verkleed naar school komen. Het thema is “cijfers”, maar andere carnavalskleding is uiteraard ook prima. Prinses Isabelle en prins Bing zwaaien de scepter deze vrijdag. We feliciteren hen van harte met hun uitverkiezing en wensen hen samen met hofdame Charity en adjudant Taha een feestelijke viering toe. Onder aanvoering van deze vier kanjers kunnen we rekenen op een “Crazy carnaval”.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag 19 februari staat de regel “Iedereen hoort erbij” centraal. Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. Deze periode staat gewoonte 4 “Win-win” centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving. Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

RAPPORT

Op woensdag 7 februari ontvingen de kinderen van groep 3 t/m 7 hun rapport. Direct na de carnavalsvakantie kunnen ouders via de Klasbord Ouderapp inschrijven voor een kind-ouder-leerkracht-gesprek. We rekenen erop dat er voor elk kind een gesprek wordt gepland. De gesprekken vinden plaats tussen 26 februari en 15 maart.

GEDICHTENWEDSTRIJD GROEPEN 5-6 EN 7-8

Ter gelegenheid van de poëzieweek vorige week, werd in de groepen 5 t/m 8 een schrijfwedstrijd georganiseerd. Rahyen werd de winnares van groep 5-6 en Lisa werd uitgeroepen tot gedichtenkanjer in groep 7-8. De gedichten van de winnaars zijn ingelijst, samen met hun portretfoto. Deze lijsten zijn toegevoegd aan “The wall of fame” met voorleeskampioenen. Ze hebben daarnaast een boekenbon gewonnen om een boek of poëziebundel te kopen. Eervolle vermeldingen werden verdiend door Lonneke uit groep 5 en Indy uit groep 8. Ook zij hadden een mooi gedicht geschreven waardoor de jury werd geraakt.

AFSCHEID COLLEGA’S

Op vrijdag 9 februari nemen we afscheid onderwijsassistent juffrouw Kim en van meneer Olger. Juffrouw Kim gaat zich toeleggen op haar eigen bedrijf en blijft als vrijwilliger nog deels verbonden met school. Meneer Olger start na de Carnavalsvakantie met een eigen groep op een basisschool in Eindhoven. We bedanken hen beiden voor hun inzet en wensen hen veel succes in de toekomst.

GEEN BIEB OP SCHOOL DEZE WEEK

In verband met carnaval is de bieb op school deze week gesloten. Na de vakantie mag iedereen weer nieuwe boeken lenen.

CARNAVAL MET ALS THEMA CIJFERS OP VRIJDAG 9 FEBRUARI

Op vrijdag 9 februari hebben Prins Bing en Prinses Isabelle voor één dag de leiding van onze school. Zij gaan er samen met adjudant Taha en hofdame Charity een mooi feestje van maken met alle kinderen en teamleden van onze school. De kinderen mogen verkleed en geschminkt naar school komen. Het zou leuk zijn als er rekening gehouden wordt met het thema CIJFERS. Denk bijvoorbeeld aan jaren ‘60/’70, Sneeuwwitje en de 7 dwergen, spuit 11 enz. Let op! Spuitbussen en/of confetti laten we thuis. Serpentine mag wel. 

Fijne Carnaval!

Belangrijke data

Vrijdag 9 februari

Carnaval op school

Alle kinderen mogen verkleed naar school komen

Maandag 12 t/m

Vrijdag 16 februari

Carnavalsvakantie => Alle kinderen zijn vrij

Woensdag 14 februari

Sportaanbod door JIBB+ in de gymzaal van school.

Alleen voor degenen die zijn aangemeld:

Gr. 1 en 2: 09.00 – 10.00 uur

Gr. 3 t/m 5: 10.30 – 12.00 uur

Gr. 6 t/m 8: 12.30 – 14.00 uur

Toegang via de speelplaats

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl