silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 18-01-2024

Beste ouders / verzorgers

Deze en de komende weken worden verschillende methode-onafhankelijke toetsen afgenomen vanaf de groepen 3. De uitslagen van de toetsen worden geanalyseerd en gebruikt om leergroei van kinderen op verschillende ontwikkelingsgebieden vast te stellen en te bepalen welk vervolgaanbod passend is voor de klas en voor de verschillende instructie- en ondersteuningsgroepen. Deze extra ondersteuning betreft voor een aantal leerlingen herhaling van leerstof of een stapje terug in de leerstof en voor anderen wordt juist verrijking en extra uitdaging aangeboden. Zo geven we op verschillende manieren vorm aan passend onderwijs.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We werken samen” centraal.  Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. Na de vakantie staat gewoonte 4 “Win-win” centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving.                                          Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

START VOORLEESTIENDAAGSE EN VOORLEESONTBIJT GROEP 1 T/M 4.

Van 24 januari t/m 3 februari wordt extra aandacht aan lezen en voorlezen geschonken tijdens de voorleestiendaage. We starten met een voorleesontbijt voor de groepen 1 t/m 4 op woensdag 24 januari. Kinderen mogen met hun pyjama over hun kleren naar school komen en starten met een gezellig ontbijt in combinatie met een voorleesactiviteit. In groep 5 t/m 8 worden de kinderen getrakteerd op ontbijtkoek. Ouders/verzorgers die het leuk vinden om een keer te komen voorlezen in de klas van hun (klein)kind, zijn van harte welkom! Zie bijlagen voor meer informatie! 

ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN IN DE STADSBIEB

In het kader van de nationale voorleesdagen worden in de bibliotheek diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen. Kijk op http://www.bibliotheekhelmondpeel.nl

NIEUWE OUDERS MR GEZOCHT

Beste ouders!

Wie van jullie komt vanaf volgend schooljaar de MR versterken? Na 8 jaar trouwe dienst zwaaien er na dit schooljaar 2 MR-leden van de oudergeleding af. De MR is een leuk gezelschap bestaande uit 6 leden. Dit zijn 3 personeelsleden en 3 ouders. De MR denkt mee over belangrijke zaken op school, zoals hoeveel geld waar naartoe gaat, wat de schooltijden zijn en wat er in het schoolplan moet komen te staan. We vergaderen ongeveer 9 keer per jaar. Wij verwachten dat er tussen jullie best een aantal enthousiaste kandidaten zijn. Wil je wat meer informatie, spreek dan gerust een van de leden aan of stuur je vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard ben je van harte welkom om een keer aan te schuiven tijdens een vergadering.

Wij rekenen op jou!  Regine, Peggy, Ankie, Sander, Anke, Sjoerd

Belangrijke data

Woensdag 24 januari

Voorleesontbijt groep 1 t/m 4

Kinderen mogen in pyjama over hun kleding naar school

Donderdag 25 januari

Boeken inleveren van de Bieb Op School

Vrijdag 26 januari

Nieuwe boeken lenen in de Bieb Op School

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl