silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 18-04-2024

Beste ouders / verzorgers

Veel kinderen kijken al even uit naar de Koningsspelen als afsluiting van de periode voor de meivakantie. De kleuters spelen op vrijdag allerlei spelletjes op de speelplaats, voor kinderen van de groepen 3 t/m 5 worden activiteiten op het veld naast de school/kinderopvang gespeeld en de groepen 6 t/m 8 gaan sporten op en bij de velden van handbalvereniging Swift. We wensen iedereen een sportieve en gezellige dag toe en bedanken de vrijwilligers en ouders alvast voor hun hulp!

We wensen iedereen een fijne meivakantie toe!

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We werken samen” centraal. Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. De gewoonte 6 “creëer synergie” staat na de meivakantie centraal. Bij deze 6e gewoonte gaat het om leren samenwerken en daar samen positieve energie van ervaren. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving.  Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

KONINGSSPELEN

Traditiegetrouw organiseren we de Koningsspelen vlak voor de meivakantie. Dit jaar is dat op vrijdag 19 april. De schooltijd is (gewoon) van 8.30 - 12.30 uur. Voor de sport- en spelactiviteiten is het fijn als kinderen gemakkelijk zittende kleding en stevige (sport)schoenen dragen (geen slippers!). Voor iedereen die dit leuk vindt: natuurlijk mag je in oranje of rood-wit-blauwe kleding naar school komen! Gezien de weersvoorspelling zal het programma binnen plaats vinden. We gaan er een leuke dag van maken!

LEESBINGO’S

Om het lezen te stimuleren, hebben we voor de kinderen van groep 1 tot en met 5, net als afgelopen jaren, een leesbingo gemaakt. De kinderen mogen de activiteit aankruisen als ze deze hebben uitgevoerd. Een volle bingokaart moet uiterlijk 15 mei worden ingeleverd bij de leerkracht van uw kind. Lezen wordt bij ons op school altijd beloond!  

ACTIVITEITEN IN DE MEIVAKANTIE

Verschillende samenwerkingspartners bieden een scala aan leuk aanbod voor kinderen tijdens de vakantie. We hopen dat kinderen er weer met veel plezier gebruik van zullen maken.

VOORSTELLING ANNA THEATER IN DE MEIVAKANTIE

Op zondag 21 april 2024 kun je in het Annatheater naar de voorstelling “Behoorlijk Boos” van Theater Oortwolk. Het is een vrolijke, innemende voorstelling over boos zijn, waarin de taal van Toon Tellegen werkelijk tot leven komt. In deze voorstelling speelt de Helmondse actrice Lonne Gosling. “De voorstelling doet de literaire tekst van Toon Tellegen alle eer aan en zit toch boordevol verrassingen en kleine acties waar kinderen zo van houden. Knap gedaan!” Tijd: 11.00 en 13.00 uur  Entree: € 7,50 Kaarten: www.annatheater.nl  Informatie kaartverkoop: 06-28104333

SPORTEN MET JIBB+ IN DE MEIVAKANTIE

Kom jij tijdens de meivakantie sporten in de gymzaal van school? In de meivakantie, op donderdag 25 april organiseren we gratis activiteiten voor alle leerlingen van de Silvester-Bernadette. We hebben een leuk programma bedacht, we gaan verschillende sporten uitproberen en we sluiten af met een gaaf spel. Meer info? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VOORSTELLING SPEELHUIS

Op dinsdag 30 april: “Het Donker” (5+) door de Helmondse Sonja van Ojen. GRATIS voor kinderen tot en met 12 jaar. Theatermaker Sonja van Ojen neemt je mee op avontuur met een grappige, spannende en beeldende theatervoorstelling vol poppen, pop-ups, visuele trucs, live muziek en veel humor. Samen ga je op zoek naar donker en licht, naar bang zijn voor het onbekende en naar hoe je daarmee om kunt gaan. Tijd: 15.00 uur  Entree: kinderen t/m 12 jaar gratis, volwassenen € 13,50 Kaarten: https://theaterspeelhuis.nl/programma/plankton-sonja-van-ojen-12247 Waar: Theater Het Speelhuis, Helmond

JONG-TALENT-TEST TURNVERENIGING HT’35

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

NIEUWS EN PLAATS VOOR NIEUWE LEDEN JEUGD IVN HELMOND

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

We wensen iedereen een fijne vakantie toe en zien alle kinderen graag weer op maandag 13 mei!

Belangrijke data

Vrijdag 19 april

Koningsspelen op school! Gewone lestijd: 8.30 – 12.30 uur

-       Gemakkelijk zittende kleding aan

-       Iets met oranje / rood-wit-blauw is toepasselijk, maar niet verplicht

(Geen BoS)

Meivakantie

22 april t/m 10 mei

Maandag 13 mei weer naar school!

 

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl