silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 22-02-2024

Beste ouders / verzorgers

De dagen worden alweer iets langer en vooral ook lichter. Verschillende groepen maken graag van de gelegenheid gebruik om naast de lessen met schriften, boeken en digitale materialen ook leerstof in te oefenen op de speelplaats. Bewegen en leren worden zo actief verbonden. Het kinderbrein houdt van afwisseling!  # SamenscolenMetHoofdHartEnHanden                                                                           

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We hebben plezier” centraal.  Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. Deze periode staat gewoonte 4 “Win-win” centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving. Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

KIND-OUDER-LEERKRACHT-GESPREKKEN

De inschrijving via de Klasbord Ouderapp is jl. maandag opengezet. De gesprekken vinden plaats tussen 26 februari en 15 maart. We organiseren voor ieder kind een gesprek. Wanneer ouders geen dag/tijd hebben gekozen die hen past, plant de leerkracht een moment in. Voor de kleuters wordt het gesprek gevoerd door de ouder(s) met de leerkracht. Vanaf groep 3 wordt het gesprek gevoerd door leerling, ouder en leerkracht.

HERINNERING STUDIEWERKMIDDAG TEAM

Op donderdag 29 februari heeft het team een studiewerkmiddag. We gaan aan de slag met de verdieping van taal- en literatuuronderwijs op school. Alle kinderen zijn deze dag om 12.30 uur uit: Geen lunch op school!

INLOOP KLEUTERGROEPEN

Na elke vakantie wisselt de dag waarop ouders/verzorgers welkom zijn in de kleuterklas om samen een werkje te doen. Tot de meivakantie zijn ouders/verzorgers op donderdagochtend van 8.20 - 8.35 uur welkom in de groep van hun (klein)kind!

WIE KAN ONS HELPEN MET SNOEIWERKZAAMHEDEN?

Meneer Pieter is voor langere tijd uit de running i.v.m. een operatie en herstelperiode. Met de lente in het vooruitzicht, kijken we graag vooruit en doen we een beroep op ons netwerk: Wie kent iemand die kan helpen met snoeiwerk? Het gaat om een heg en enkele struiken. We horen graag van u! (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0492-523775)

GEVRAAGD

Wij zijn voor de crea/technieklessen op zoek naar houten plankjes en leuke stofjes. Hebt u thuis nog iets liggen, dan zijn wij daar erg blij mee.

KIDSRUN OP ZONDAG 14 APRIL

Hardlopen is gaaf! Kinderen zijn dan ook vaak dol op rennen. Speciaal voor deze kids organiseert de Halve van Helmond een Kidsrun. De Kidsrun is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Meedoen, sportief bezig zijn en plezier hebben staan centraal. Alle kinderen ontvangen een medaille. Dus, trek je sportschoenen aan en kom naar Sportpark Molenven in Stiphout. Neem ook je broer, zus, vriendjes, neefjes en nichtjes mee! Er zijn deze dag ook leuke kinderactiviteiten! Met vette muziek, springkussens, spelletjes en lekker eten wordt het echt gezellig op 14 april. Inschrijven kan via: https://www.halvevanhelmond.nl/inschrijven/

Tot dan!

Belangrijke data

Donderdag 22 februari

Boeken uit de Bieb Op School inleveren

Vrijdag 23 februari

Nieuwe boeken lenen

Donderdag 29 februari

Studiewerkmiddag team: Alle leerlingen zijn om 12.30 uur uit!

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl