silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 25-01-2024

Beste ouders / verzorgers

De school bruist weer volop! De voorleestiendaagse is gestart en vandaag start de poëzieweek. Op woensdag 31 januari vindt de techniekochtend plaats met techniekworkshops voor alle kinderen. Komende week ontvangen we inspecteurs van het onderwijs op school. Op dinsdag en donderdag komen zij kijken hoe het onderwijs op onze school wordt vormgegeven en, of hetgeen op papier staat, in praktijk ook wordt uitgevoerd. De onderwijsinspectie bezoekt alle scholen in Nederland ongeveer één keer in de vier jaar. Naar aanleiding van het vorige bezoek eind 2018, ontvingen we veel complimenten en ook een paar tips. Daarmee zijn we aan de slag gegaan. We heten hen dan ook van harte welkom en kijken uit naar de nieuwe beoordeling en mogelijke verbetersuggesties.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We helpen elkaar” centraal.  Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey.
Na de vakantie staat gewoonte 4 “Win-win” centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving.  Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

POEZIEWEEK

De groepen 5 t/m 8 nemen deel aan de Nationale Poëzieweek. Op school verbinden we daar een schrijfwedstrijd aan. De leerlingen werken in de klas aan een gedicht. Deze worden beoordeeld door juffrouw Monique en de taal-leesexpert van school, juffrouw Silvia. De winnaars worden geëerd bij de Wall of Fame met de voorleeskampioenen van alle groepen

VOORLEES TIENDAAGSE EN VOORLEESONTBIJT GROEP 1 T/M 4.

Gisteren is de voorlees tiendaagse gestart met een gezellig voorleesontbijt op school! De komende tijd wordt (extra) voorgelezen in de groepen. Dit, om lezen, samen lezen en plezier beleven aan taal, extra te stimuleren. Ouders/verzorgers die het leuk vinden om een keer te komen voorlezen in de klas van hun (klein)kind, zijn van harte welkom!
Zie bijlagen voor meer informatie! 

VOORLEESWEDSTRIJD HELMOND

Lola uit groep 8 is dit jaar de voorleeskampioen van B.S. Silvester-Bernadette. Gisteren vertegenwoordigde ze onze school tijdens de Helmondse Voorleeswedstrijd. Dat deed ze supergoed! We zijn trots op Lola en haar klasgenoten die haar aanmoedigden!
We feliciteren de Helmondse winnaar!

ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN IN DE STADSBIEB

In het kader van de nationale voorleesdagen worden in de bibliotheek diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen. Kijk op http://www.bibliotheekhelmondpeel.nl

TECHNIEKOCHTEND

Op woensdag 31 januari wordt op onze school de eerste van twee techniekochtenden georganiseerd. In alle klassen worden workshops gehouden die iets met techniek te maken hebben. Dit kan zijn:
bouwen, metselen, stop motion filmpjes maken, iets in elkaar zetten of juist uit elkaar halen. Er gaan zelfs kinderen op bezoek bij een bedrijf.
Tijdens deze dag mogen wij weer gebruikmaken van de hulp van veel ouders! Daar zijn wij hen heel dankbaar voor. 
Deze dag zijn de schooltijden zoals gebruikelijk.
Wij wensen alle leerlingen heel veel plezier tijdens deze techniekochtend!

CARNAVAL MET ALS THEMA CIJFERS OP VRIJDAG 9 FEBRUARI

Op vrijdag 9 februari vieren wij Carnaval op onze school. Net als vorig jaar hebben we dit jaar weer een thema: CIJFERS! Het kind (uit groep 3 t/m 8) dat het leukst verkleed is binnen dit thema ontvangt een prijs! Ook de leerkrachten kunnen voor hun outfit een prijs verdienen! Carnaval is van oorsprong een katholiek feest, waarmee het begin van de vastenperiode wordt gevierd. Deze periode duurt tot Pasen. Het is gebruikelijk dat iedereen zich tijdens Carnaval verkleedt (als prinses, clown, Roodkapje, Spiderman, beer enz) en er een gezellig feestje van maakt. Op vrijdag 9 februari mogen de kinderen verkleed en geschminkt naar school komen. Het zou leuk zijn als er rekening gehouden wordt met het thema CIJFERS. Denk bijvoorbeeld aan jaren ‘60/’70, Sneeuwwitje en de 7 dwergen, spuit 11 enz. Mocht u geen verkleedkleding hebben, informeer eens bij andere ouders. Wellicht hebben zij thuis nog iets liggen dat u kunt lenen.

Vanaf 27 januari: Betoverend jubileum bij het Annatheater: "Tussen de Perenbomen"!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Belangrijke data

Donderdag 25 januari

Boeken inleveren van de Bieb Op School

Vrijdag 26 januari

Nieuwe boeken lenen in de Bieb Op School

Dinsdag 30 januari

Inspectiebezoek

Woensdag 31 januari

Techniekochtend (Gewone schooltijden)

Donderdag 1 februari

Inspectiebezoek

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl