silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 28-03-2024

Beste ouders / verzorgers

Het concept rapport van bevindingen van de inspectie is ontvangen en met belangstelling door het team bestudeerd. Het was fijn om te lezen dat de inspectie een aantal zaken waardeert die we zelf ook erg belangrijk vinden. Bijvoorbeeld dat we een goede focus hebben op taal- en leesonderwijs, dat dit door alle geledingen (van leerlingen tot toezichthouders) wordt onderstreept en dat merkbaar is aan de resultaten. Taal is ontzettend belangrijk voor kennisopbouw en heeft de grootste positieve invloed op alle andere vakken en op schoolsucces en deelname aan de maatschappij in de toekomst. Kennis werkt als klittenband. Hoe meer kennis iemand heeft, hoe meer en hoe beter hij/zij nieuwe informatie aan bestaande kennis kan koppelen.

Alle drie de standaarden binnen het kwaliteitsgebied besturing, kwaliteitszorg en ambitie zijn positief beoordeeld.

Het bestuur heeft:                                        

  • een visie op goed onderwijs,
  • werkt planmatig aan verbetering
  • biedt de leerlingen veel extra ondersteuning

Het verificatieonderzoek laat zien dat het onderwijs op school voldoet aan de basiskwaliteit met veel aandacht voor:

  • het welbevinden van de leerlingen
  • taal
  • lezen

De school heeft een breed aanbod dat zich deels voortzet in de verlengde schooldag.

Alle betrokkenen zijn trots op de school.

Er is sprake van deugdelijk financieel beheer. De school is financieel gezond en zet financiële middelen in om haar doelen te bereiken.

Uiteraard zijn ook enkele verbetersuggesties genoemd voor onze school:

  • Naast focus op taal en lezen ook meer nadruk leggen op rekenen en burgerschap en samenhangend en doelgericht beleid op burgerschap en sociale cohesie vastleggen.
  • Volg met de interne experts de evaluatie van de leskwaliteit, de extra ondersteuning en de leerlingresultaten om te weten waar dit het meeste effect heeft.

We hebben de inspectie bedankt voor de complimenten en gaan uiteraard aan de slag met de tips.

Wanneer u het volledige rapport wilt inzien, neem dan even contact op met de administratie. Zodra we de definitieve versie hebben ontvangen, kunnen we u daarover informeren.

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

 

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We helpen elkaar” centraal.  Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey.  De gewoonte 5 “Eerst begrijpen dan begrepen worden” staat vanaf komende week centraal. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en Samenleving. Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

ZOMERTIJD

In de nacht van zaterdag 30 maart naar zondag 31 maart wordt de tijd een uur vooruit gezet. Veel mensen onthouden dit met het volgende “ezelsbruggetje”: In het voorjaar gaat de klok een uur vooruit.

AFSCHEID JUFFROUW CARMEN

Juffrouw Carmen uit groep 8 heeft per 1 april een nieuwe baan in een kleutergroep in Veghel. We vinden het jammer dat ze ons gaat verlaten, maar respecteren haar keuze. We bedanken haar voor haar inzet en wensen haar veel succes met haar nieuwe baan.

GROTE REKENDAG 2 APRIL

Dinsdag 2 april houden wij de Grote Rekendag. 
We gaan met de gehele school aan de slag met gegevens en statistieken, met data verzamelen en data verwerken. Bij goed weer openen we de dag op de speelplaats. Ouders die hun kind naar school hebben gebracht, mogen blijven kijken als ze dit willen. Houd klasbord in de gaten voor leuke foto's van de klas van uw kind (eren).

LEZING WAT IK AAN MIJN KINDEREN WIL DOORGEVEN

Datum: 4 april van 19.30 - 21.15 uur, Plaats: Antoon van Dijkschool, Berkveld 19, 5709 AE Helmond, kosten: GRATIS!

Stephanie Goossens verzorgt een inspirerende lezing die ingaat op de vraag “Wat wil ik mijn kinderen meegeven”. Ouders die zich dit afvragen, kunnen de ontwikkelingskansen van hun kind enorm versterken. Een tip dus voor iedereen die kinderen wil helpen het beste uit zichzelf te halen. Zie bijlage voor meer informatie en klik op de volgende link om aan te melden: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=94qNP9kch0iSTBZJeHzHEoTDgDB9HNhKk61xG8f7a51UQ1BZWDI5SEJIMFMzVjQxSk5MTEpJQ1IzQy4u

AANBOD HUISWERKHULP

Bij de LEV-groep in de Penningstraat wordt i.s.m. JongerenWerk Helmond elke dinsdag van 16.00 – 17.00 uur huiswerkhulp geboden voor kinderen van groep 6 t/m 8  die daar graag bij geholpen worden. Wel even aanmelden! Dit kan op telefoonnummer 06-24084892 of per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KIJKLES KEUTERGROEPEN DANS

Op woensdag 10 april wordt het dansproject van de kleuters afgesloten met een kijkles. U bent van harte welkom om te komen kijken naar wat de kinderen geleerd hebben en hoeveel uw zoon of dochter geniet van het bewegen op muziek. Bij het rooster ziet u wanneer de groep van uw zoon of dochter aan de beurt is. De danslessen vinden plaats in de speelzaal.

Rooster dansen:

08.45 – 09.25 uur groep 1G/I                       

09.25 – 10.05 uur groep 1P                         

10.05 – 10.45 uur groep 2F/I

10.45 – 11.25 uur groep 2G/G

11.25 – 12.05 uur startgroep

 

PASEN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Belangrijke data

Vrijdag 29 maart

Nieuwe boeken lenen

Donderdag 4 april

Boeken uit de Bieb Op School inleveren

Vrijdag 5 april

Nieuwe boeken lenen

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl