silvester bernadette wit

Nieuws

Nieuwsbrief 30-05-2024

Beste ouders / verzorgers

Op maandag 3 juni start de week van Helmond-Oost. Op verschillende plekken in de wijk worden interessante en gezellige activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Een mooi moment om kennis te maken met het aanbod en met andere wijkbewoners! Verderop in de nieuwsbrief vindt u een overzicht van de activiteiten. We wensen iedereen alvast veel plezier toe en bedanken medewerkers van gemeente en LEV-groep voor de organisatie! Fantastisch dat kinderen ook mee hebben mogen denken over de invulling!

Vriendelijke groeten, Monique van Ekert - Directeur-bestuurder

Regels en afspraken

Vanaf maandag staat de regel “We lossen het samen op” centraal. Naast de schoolregels werken we vanaf dit jaar ook met de 7 gewoonten van S. Covey. De gewoonte 6 “creëer synergie” staat na de meivakantie centraal. Bij deze 6e gewoonte gaat het om leren samenwerken en daar samen positieve energie van ervaren. De 7 gewoonten helpen kinderen levensvaardigheden onder de knie te krijgen die hen stevig laten wortelen. De basis van zelfvertrouwen helpt om met de uitdagingen van het leven, nu en later, om te leren gaan, vertrouwen te schenken aan anderen en vandaar uit te kunnen samenwerken en een bijdrage te leveren binnen het gezin, familie, vriendenkring en samenleving.  Elke gewoonte wordt voor kinderen concreet door een dier. De dieren gaan vanuit een verhaal (voor jongere kinderen met een handpop) leven.

KINDERDAG 1 JUNI VEEL GRATIS ACTIVITEITEN

Op zaterdag 1 juni organiseert Bibliotheek Helmond een dag vol leuke en gratis activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. De ochtend staat vanaf 10.00 uur in het teken van de allerjongsten. De BoekStartcoaches organiseren speciaal voor 0-4-jarigen en hun ouders de BoekStartdag. s Middags zijn alle kinderen welkom tijdens Kinderdag. Van 12.00 tot 15.00 uur kunnen zij gratis deelnemen aan de activiteiten. We zorgen natuurlijk ook voor een leuk cadeautasje voor de deelnemers!
Kinderen kunnen meedoen aan een workshop van Mad Science, zelf boekenleggers maken of lekker gaan dansen. Als kers op de taart geeft Teun Peters tips en tricks hoe kinderen kunnen vloggen.

Bekijk alle activiteiten

PRESENTATIE VOOR MINISTERIE VAN ONDERWIJS CULTUUR EN WETENSCHAPPEN

Juffrouw Silvia en juffrouw Monique hebben deze week in Den Bosch gepresenteerd hoe we van taal en lezen een prioriteit hebben gemaakt op Silvester-Bernadette en hoe we dat in praktijk vorm geven van groep 1 t/m 8. We zijn hiervoor uitgenodigd door medewerkers van het ministerie die verbonden zijn aan onze school in het kader van de subsidie basisvaardigheden. Een mooi moment om onze kennis te delen en daarover in gesprek te gaan met collega’s van andere scholen. We hebben veel complimenten mogen ontvangen en zullen in de toekomst regelmatig bezoek krijgen van collega-scholen die de kunst van ons onderwijs graag in praktijk willen zien en daarvan willen leren. Op het congres stond een grote boom als decoratie. Na afloop hebben we gevraagd of we deze mee zouden mogen nemen en dat was akkoord. De boom staat nu in de hal van school, als symbool van het werken met de 7 gewoonten van S. Covey. Een geslaagde win-win-actie!

TERUGBLIK KANGOEROE SPORTDAG KLEUTERS

Graag willen wij als korfbalvereniging OEC terugblikken op een fantastische sportdag voor kleuters die afgelopen donderdag 23 mei heeft plaatsgevonden. Bij korfbalvereniging OEC vinden wij het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met sporten en bewegen. Daarom nodigen wij alle kleuters die tijdens de giga Kangoeroedag enthousiast zijn geworden uit om gratis proeftrainingen te volgen op zaterdag 25 mei en 1, 8 en 15 juni in de ochtend van 10.00 tot 11.00 uur op het sportveld van OEC: Braakse Bosdijk 1A. Tijdens de proeftrainingen kunnen de kinderen kennis maken met onze vereniging, onze trainers en de sport korfbal. Wij zorgen voor leuke en uitdagende activiteiten waarbij plezier en ontwikkeling centraal staan. Daarnaast kunnen ouders tijdens deze trainingen kennismaken met onze vereniging en al hun vragen stellen. Wilt u uw kind opgeven voor de gratis proeftrainingen of heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de naam en leeftijd van uw kind en op welke dag(en) u wilt komen. Hopelijk tot snel!

PSV DAG GROEPEN 6

Met de groepen 6 zijn wij dinsdag 28 mei naar het Philips Stadion van PSV geweest. De kinderen hebben 5 challenges moeten doen, waarbij ze voor onderwerpen als duurzaamheid, mobiliteit, veiligheid, gezondheid, gezonde voeding nieuwe/innovatieve dingen moesten bedenken. Deze moesten zij presenteren aan de jury. Daarnaast waren en tal van activiteiten te doen, zoals voetballen, freerunnen en lasergamen, maar ook kon je een kijkje nemen in de kleedkamer van PSV. We hebben samen een geweldige dag gehad met een prijsuitreiking na afloop. Helaas zijn wij dit jaar niet in de prijzen gevallen...Maar meedoen is belangrijker dan winnen!

AANPASSING DOUCHERUIMTES

In de meivakantie zijn de waterleidingen en doucheruimtes aangepast aan nieuwe eisen, hierdoor kunnen kinderen zich voortaan met een washandje opfrissen zonder volledig nat te worden van de douches.

WEEK VAN HELMOND-OOST

Komende week (vanaf 3 juni) zet de gemeente Helmond onze wijk centraal. I.s.m. LEVgroep en andere partners in de wijk worden allerlei activiteiten georganiseerd voor bewoners van allerlei leeftijden. Hieronder een greep uit het programma:

 Maandag

14.00 – 15.00 uur feestelijke opening door de basisscholen samen met Jumbo

15.30 – 17.30 uur schminken, spelletjes en voetballen in de pannakooi bij BSO ’t Stekje

 Dinsdag

13.00 – 17.00 uur kraampjes en vermaak op de mini braderie bij de Praktijkschool

13.30 – 16.30 uur meezingen en swingen met de Notenkrakers bij de Rozenhof

 Woensdag

10.00 – 16.00 uur mooie initiatieven en actie op het Groet & Ontmoet plein

13.15 – 16.00 uur zelfgemaakte kunst, spulletjes uit eigen winkel en lekkere baksels bij Van Speijk

 Donderdag

10.00 – 17.00 uur de “bloemetjes worden buitengezet” bij Winkelcentrum Straakven

19.00 – 21.00 uur alle initiatieven uit de wijk op 1 plek op de Info & Adviesmarkt

 Vrijdag

10.00 – 17.00 uur rennen en racen over het Stormbaam parcours XL

19.30 – 22.30 uur misschien wel met prijzen naar huis bij het kienen in wijkhuis de Lier

 Zaterdag

11.00 – 14.00 uur gezellig picknicken met buurtgenoten op de wijkpicknick

11.00 – 14.00 uur volop vermaak met dans en optredens, verzorgd door het talent van Unity Eight

En nog zoveel meer. Kom en beleef de gezelligheid samen met je buurtgenoten. Van 3 t/m 8 juni!

Belangrijke data

Vrijdag 31 mei

Lenen nieuwe boeken uit de Bieb Op School

Donderdag 6 juni

Inleveren boeken in de Bieb Op School

Deel ons

Volg ons

© Silverster Bernadette. Website Van Dongen Design - Inloggen

Adresgegevens

Silvester - Bernadette
Dahliastraat 2
5701 ET Helmond
Telefoon: 0492 - 523775
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.silvester-bernadette.nl